Hit és erkölcstan - Lazaraltisk

Lázár Ervin Általános Iskola
1043 Budapest, Erzsébet u. 31.
Telefon:+36-1/ 369-3180;
Nyitvatartás:         "  7.00-18.00  "
Tartalomhoz ugrás

Tóth Ildikó (hitoktató)

Első hittanórámat 1985-ben tartottam, azóta csak akkor nem tanítottam amikor gyereket szültem.
Hitoktató úgy lettem ahogy Jónás Ninivébe ment. Más terveim voltak, de az Úr "meggyőzött", hogy ez a dolgom.
Hittanóráim nagy részéről úgy jövök ki, hogy "De jó volt megint a gyerekek között "-ezt szeretem benne.
3 gyerekem van, szentségi házasságban élek.
Az Újpesti Egek Királynéja Főplébániához tartozom.
Hobbi: Magyarország gyógyfürdői.
Módszereimet szeretem megújítani- mert ha rutinszerűen tanítok, azt unom és ha én unnám az óráimat, akkor vajon a gyerekek nem? Örömhírt hirdetek, ezt csak derűvel lehet. Szeretem, ha mernek nevetni- de netán sírni is az óráimon/ nem miattam/. Nagyon szeretek játszani a gyerekekkel.
Alig várom, hogy a leendő elsősöket megismerhessem!
 
Végh Zsoltné (hitoktató)
 
2019-ben lettem hitoktató, és a gyerekek Gigi néninek szólítanak.
Az erdélyi Pápa látogatás után kaptam meghívást arra, hogy hitoktató legyek. Nagy öröm volt a számomra ez a lehetőség, mert nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni, játszani, nevetni, beszélgetni. Érdekel, hogy miként gondolkoznak, és én is sokat tanulok tőlük.
Az órák szinte nem is tanórák, hanem egy általam hozott, vagy tankönyvi témával kapcsolatos gondolatok, érzések átbeszélése. A tanulóim nagyon szeretik, hogy fontos a véleményük
Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne feszengjenek az óráimon, ezért általában játékkal fejezzük be a hittant.
Férjemmel 5 gyermeket nevelünk, és a hosszú évek tapasztalata (a legidősebb gyermekeim 21 évesek) azt igazolta, hogy a kommunikáció nagyon fontos egy közösségben, legyen az család, vagy osztály. Ha az ember elmondhatja gondolatai, akkor fontosnak érzi magát, és küzdeni fog az elképzeléseiért.
Az Újpesti Egek Királynéja Főplébániához tartozom.
Hobbim a családommal és barátainkkal kirándulni, társasjáték, szórakozás (pl: számháború, hittantáborok és gyerek programok szervezése)
Leendő elsősök, nagyon várom, hogy találkozzunk!
 

Mindenkit szeretettel várunk a katolikus hit- és erkölcstan órára. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a gyermek meg legyen keresztelve.
"A gyermekek olyanok, mint a tükör. Ha szeretettel veszik őket körül, ők is szeretetet sugároznak. Ha azonban a szeretet hiányzik, semmit sem tudnak visszaadni." Anthony de Mello
Hisszük, hogy a gyermekek csak akkor képesek a növekedésre, ha szeretet veszi körül őket.
Éppen ezért törekszünk arra, hogy szeretetteljes légkört teremtsünk számukra, közösséget alakítunk, ahol jó együtt lenni; játékos módszerekkel tanítunk és tanulunk, hogy örömteli élmény lehessen minden óra.
A katolikus hit- és erkölcstan órán arra szeretnénk nevelni a gyermekeket, hogy legyenek fogékonyak a szépre, a jóra, az igazra; legyenek nyitottak önmaguk, társaik, és az őket körülvevő valóság megértésére, Isten megismerésére.
Végül egy kis videó, hogy mit ad a katolikus hittan:

Köszönjük megtisztelő figyelmüket
Tóth Ildikó és Végh Zsoltné
Vissza a tartalomhoz