Hagyományaink - Lazaraltisk

Lázár Ervin Általános Iskola
1043 Budapest, Erzsébet u. 31.
Telefon:+36-1/ 369-3180;
Nyitvatartás:         "  7.00-18.00  "
Tartalomhoz ugrás
Hagyományaink
Minden tanévben a nevelési és oktatási feladataink mellett nagy hangsúlyt fektetünk hagyományaink ápolására is.
Az iskola beiskolázási programja és annak megvalósítása októbertől áprilisig tartó folyamat. A Játszóházak ősszel és tavasszal, lehetőséget adnak arra, hogy az óvodás gyerekek kreatív tevékenységekkel, játékkal, tánccal múlassák az időt, miközben szüleik a leendő elsős tanító nénikkel ismerkedhetnek. Tájékozódhatnak az iskola életéről, az induló osztályainkról, és arról, hogy milyen változásokra lehet számítani az iskolába lépéssel a gyermekeik életében.
Nyílt órák alkalmával tanórákat nézhetnek meg a szülők. Ekkor nemcsak a leendő tanító nénit láthatják 4. osztályos tanítványaival, hanem a „tagozataink” mindenapjaiba is betekinthetnek.
Közös hagyományt teremtettünk a környező óvodákkal a Télapó várására. Műsorral, ajándékokkal lepjük meg a Virág-, a Nyár-, a Viola- és a JMK óvoda nagycsoportos óvodásait.
Évek óta jó kapcsolatot ápolunk a szülőkkel. Közös programjaink közül ki kell emelni az évente két alkalommal megszervezett Családi napot. Az őszi nap a kerületi Sportparti és főzőverseny keretei között valósul meg. A váltóversenyek mellett a Zsengellér kupa focimeccsein drukkolhatnak kicsik és nagyok egyaránt. A főzőversenyeken a szülők és a nagyszülők főzőtudományát a mesterszakácsokból álló zsűri különböző díjakkal ismerte el. Tavasszal iskolaszépítésre gyűlnek össze a lelkes szülők.
Két évenként Lázár Gálát szervezünk. Az egyre színvonalasabb eseményre egyre több szülő jön el. A versek, színdarabok, dalok, táncok kavalkádja mindig jó hangulatot teremt. Igazi közösségformáló ereje van a műsornak, szülő, gyerek egyaránt érzi, hogy jó „Lázárosnak” lenni.
A Lázár hét tanulmányi versenyeit mindig várják a tanulóink. Szépíró, nyelvtan, vers vagy mesemondó, hangos olvasás, matematika, ének, rajz, amőba versenyeink népszerűsége töretlen az évek alatt. A versenyek értékelése a hetet lezáró tanítás nélküli munkanapon történik. Az iskolagyűléseken példaként állhatnak ki a legeredményesebb versenyzők, kiderül az is, hogy ki az alsó- és a felső tagozat legokosabb tanulója.
Névadónk Lázár Ervin születésnapjára emlékezve kerületi versenyeket szervezünk-szerveztünk. 24 órás meseolvasó napot, mesemondó versenyt, színjátszó fesztivált, könyvismertető versenyt és hangos olvasás versenyt hirdettünk a kerület iskolásainak is. A sok szervező munka mindig meghozta a gyümölcsét. Örültünk minden egyes alkalommal, hogy szervezésünk sikeres volt, mert sok iskola versenyzője jött el hozzánk. Így érezzük és éreztük, hogy névadónk munkásságához híven, ösztönözzük, neveljük a gyerekeket a mese, az olvasás, az irodalom szeretetére.
A Farsang, a Luca napi vásár, a Zene világnapja, az Állatok világnapja, a Költészet napja, az iskolai Karácsonyi ünnepségek mind olyan események, melyek színesítik iskolánk életét és formálják az iskolai közösséget.
Vissza a tartalomhoz