1/A - Lazaraltisk

Lázár Ervin Általános Iskola
1043 Budapest, Erzsébet u. 31.
Telefon:+36-1/ 369-3180;
Nyitvatartás:         "  7.00-18.00  "
Tartalomhoz ugrás
Rudolfné Budavári Katalin, Kati néni vagyok, én leszek az 1.a osztályfőnöke.
Bár már sok éve tanítok, négyévente mindig ugyanolyan lelkesedéssel, energiával, sok új ötlettel telve várom az oviból az osztályomba érkező kisgyerekeket. Fontosnak tartom, hogy a pedagógus motivált legyen, lelkesedni tudjon a hivatásáért és folyamatosan meg tudjon újulni, hiszen ahogy a körülöttünk lévő világ változik, a változásokhoz nekünk is alkalmazkodnunk kell, csak így tudjuk megszólítani a gyerekeket.Legalapvetőbb célom, hogy a gyerekek szeretetteljes, elfogadó, biztonságos környezetben nevelkedjenek, tanuljanak, mert így van esélye mindenkinek, hogy kihozhassa magából a legjobbat, megtalálhassa azt a területet, amiben tehetséges. Rengeteg közös élménnyel, programmal, változatos együtt tevékenykedéssel, pozitív neveléssel igyekszem toleráns, egymást elfogadó, támogató, szeretetteljes közösséget kialakítani, ahol érték a tanulás.Három gyermeket neveltem fel, így nagyon fontosnak érzem a szülőkkel való együttgondolkodást, együttmunkálkodást a mindennapokban, a hatékony munkához elengedhetetlennek tartom, hogy megbízzunk egymásban, segítsük egymást. Nagy örömmel várom az 1.a osztályba érkező tanulókat, akiknek négy évre kicsit a pótmamájuk lehetek.
„Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogyan érezték magukat szavaidtól.”
- Carl William Buehner
Kiss Erika, Erika néni vagyok a leendő 1. a osztály tanítója
Alapfeladatomnak tekintem a gyerekekkel való szeretetteljes, kölcsönös bizalomra épülő kapcsolat kialakítását, melyet sok mesével és játékkal igyekszem megvalósítani. Célom, hogy olyan közösség kovácsolódjon össze, ahol jó hangulatban, élmény a tanulás. Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy zökkenőmentesen történjen az óvoda és iskola közötti átmenet, életkori sajátosságaiknak megfelelő módszerekkel, játékosan tanuljanak és örömmel ismerkedjenek meg a betűk, számok világával.Szeretném, ha a gyerekek jól éreznék magukat az osztályukban, és az iskolánkban, pozitív élményekkel, gyarapodó tudással menjenek haza nap, mint nap.
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát…..”
(Szent-Györgyi Albert)
Szeretettel várom leendő elsőseimet!
Vissza a tartalomhoz