Lázár Családi Nap a Sport Partin

Az Újpesti Önkormányzat minden évben megrendezi az Őszi Sport Partit, főzőversennyel egybekötve. Ehhez a programhoz csatlakozva iskolánk – most már második éve hagyományteremtő céllal – Családi Napot tart. Évfolyamonként szervezzük a főzőcsapatokat és saját sportversenyekkel is készülünk.

Hetekkel korábban indul a szervezés, ki mit hoz, miben tud segíteni. Az alapanyagokat minden évben az önkormányzat biztosítja. Idén a nyúlra esett a választásuk. Gondolkodóba estünk. Két nyúl kevésnek tűnt annyi éhes szájnak. Talán a gyerekek sem látták volna szívesen egyik kedvenc állatukat az üstben rotyogni. Ezért úgy gondoltuk, hogy saját főzést is tartunk, paprikás krumplira esett a választás. A szülőknek is tetszett az ötlet, kiderült, hogy akár ötszáz főre is számíthatunk. Indulhatott a szervezés, csak krumpliból 200 kiló kellett.

Elérkezett a rendezvény napja. Szülők, tanárok korán reggel már hámoztak, vágtak, aprítottak, szeleteltek, kevertek, kavartak. A nagy munka közben elindultak a sport versenyek is.

Megrendezésre került a II. Zsengellér Gyula labdarúgó emléktorna. A kezdő rúgást Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Zsengellér Zsolt Zsengellér Gyula fia végezte el. A harmadik korcsoportosok körmérkőzést játszottak. A verseny eredménye:

I. Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

II. Szigeti József Utcai Általános Iskola

III. Lázár Ervin Általános Iskola

 

 

Különdíjak:

Legjobb kapus:                                  Tóth Kristóf

                   Legsportszerűbb játékos:                   Petroff Zsombor

                   Legjobb góllövő:                               Uhercsák Ádám

                   Megosztott gólkirály cím:                  Gyevát Kevin és Illyés Bence

 

A díjakat és okleveleket Wintermantel Zsolt Polgármester Úr, kerületünk vezetője és Zsengellér Zsolt adta át. Minden részvevőnek gratulálunk!

Míg a focipályán folyt a küzdelem, addig az osztályok szülőkből és diákokból álló csapatai sor- és váltóversenyeken mérték össze erejüket. Lelkes osztályfőnökök is erősítették a csapatokat. Természetesen nem maradhatott el a mindig várva várt kötélhúzás sem. Nem csak a győzelem számít! Így minden csapat elismerő oklevelet kapott.

 

 

Az ebédidő közeledtével egyre finomabb illatok terjengtek a levegőben. Útjára indult a zsűri, ízlelt, kóstolt, döntött. Szép sikert ért el iskolánk, hiszen az előkelő második és harmadik helyet és még a különdíjat is megszerezte;

II. helyezett                            a harmadik évfolyam csapata

III. helyezett                           a hatodik évfolyam csapata

Különdíj                                 negyedik évfolyam csapata

Gratulálunk a nyúlpaprikás mestereinek!

Napsütés. piknikező családok, jó kedvűen beszélgető szülők, tanárok és diákok. Milyen érdekes alig látni mobilozó embereket. Így van ez jól! Néha nem is kell olyan sok egy kellemes, vidám hétvégéhez.

 

 Találkozzunk jövőre is!

A pontos idő

2018. október 22. Monday
 
 

Látogatók száma

Ma 30

Összes 31666

Jelenleg 45 vendég és nincsenek tagok bejelentkezve