Lázár Ervin születésnapja Sárszentlőrincen a Lázárosokkal 2019.05.10

Iskolánkban 2012 óta hagyománnyá vált, hogy névadónk születésnapját valamilyen formában megünnepeljük.

Ebben a tanévben az ünnep két hetet ölelt fel jobbnál –jobb programokkal, eseményekkel. Megtartottuk a 2. 24 órás Mesenapunkat sok-sok színdarabbal, mesével, tánccal, humorral. Mindenki elégedetten távozott attól függetlenül, hogy délelőtt, délután, este, vagy akár egész napot velünk töltötte.

Nagy esemény, hogy Sárszentlőrincen is látogatást teszünk évről-évre ezen a neves ünnepen. Demény Károly Polgármester Úr az idén is meghívta iskolánkat az ünnepségre, melynek műsorát énekkarunk és színjátszóink adták. Az egy órás programban népdalcsokortól a Bodzavirágon keresztül szebbnél szebb csengő hangú gyermeket hallhattak a sárszentlőrinciek, valamint a meghívott neves vendégek. Kiemelném Lázár Ervin testvérét Lázár Zsuzsannát, aki elismeréssel szólt diákjaink előadásáról és felkészítő tanáraik lelkiismeretes, színvonalas munkájáról. Az énekkar szereplését Lotz Gréti és Hajdrik Anna cselló száma színesítette, majd színjátszó csapatunk csalt mosolyt valamennyi vendég arcára Muhari Elemér: Oroszlán, a nyúl és a többiek című meséjének átdolgozásával. Köszönet Petróczki Andrea, Dr. Sefcsikné Szász Éva és Kovács László kollégák kiváló szakmai munkájáért.

Boda Ildikó művelődésszervező várta csapatunkat és a műsor végén remek játékkal tette próbára gyerekeink „Lázáros” ismeretét. Hat állomás várta a játszani vágyó tanulóinkat. Az utolsó állomáshoz a Nagy Szederfához el kellett gyalogolnunk. Utunkat a rohanó felhők és egy kis eső zavarta meg, így busszal folytattuk utunkat tovább. Mint már oly sokszor, most is a Nagy Szederfához érve, ismét szikrázó napsütés várta csapatainkat. A játék eredményhirdetésére egy közös éneklésre és egy kis nasira került itt sor.

Valamennyien tele élményekkel, boldogan és kellemesen elfáradva szálltunk ismét buszra, hogy jól megérdemelt pihenésünket elkezdhessük minél hamarabb.

Köszönet mindenkinek, aki segített létrehozni ezt a csodás napot!

Képek: 2019 05 10 Lázár Ervin születésnap Sárszentlőrinc

A pontos idő

2020. március 30. Monday