Megemlékezés 1848. március 15.-ről 2019.03.14

„Míg a földön ember él, a költő visszatér.” - csendült az ének a forradalom és szabadságharc évfordulójára készített emlékműsor elején a Lázár Ervin Általános Iskola énekkara ajkán.

A lázáros művészeti osztályokból, alsós és felsős színjátszókból álló, közel 60 fős csapat idén is megemlékezett 1848-49 hőseiről. Műsoruk szabadságról, hazaszeretetről, összefogásról, önfeláldozásról szólt, melyben kedvenc költőnk forradalmi költeményeinek gyöngyszemeiből adtak elő részletek.
Az 1. osztályos színjátszó csoport Petőfi Sándor Szabadsághoz c. versét is elénekelte, melyet tanító bácsijuk zenésített meg és kísért gitáron. A Kormorán együttes zenéjére nemzeti színű kendőkkel, fakardokkal egy csatajelenetet táncoltak el. Műsorukban az 1. osztályos kisdiákok is megmutatták, hogy ők is méltóak a márciusi ifjak tetteihez.
Az iskola összes tanulójából, pedagógusaiból és a szereplők szüleiből álló közönség értő figyelemmel hallgatta és lelkes tapssal jutalmazta a produkciókat, melyet idén is Sefcsikné Szász Éva, Petróczki Andrea és Kovács László pedagógusok tanítottak be.

Képek: 2019 03 14 Március 15

A pontos idő

2019. november 18. Monday
 
 

Látogatók száma

Ma 75

Összes 54998

Jelenleg 13 vendég és nincsenek tagok bejelentkezve