Halloween Party. 2018.10.25

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep. Az Írországban és Skóciában élt törzsek hite szerint ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg.

Az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe napjainkra már Magyarországon is egyre inkább divatossá vált.

A Lázár Ervin Általános Iskolában az angol órákon évről évre beszélünk a Halloween eredetéről, az ünnep szerepéről az angolszász kultúrában és összehasonlítjuk a magyarországi Mindenszentekkel és Halottak Napjával.

Fontosnak tartjuk, hogy a nyelvtanítást az angolszász ünnepkörökhöz kapcsolódó érdekes és élményszerű programokkal tegyük színesebbé és élményszerűvé. Mindez az iskolavezetés, a DÖK és a kollégák aktív támogatásával történik.

Az idei Hallooween Partyra november 25-én került sor, de már a megelőző héten folyt a lázas készülődés. A töklámpás faragást egyesek már művészi szinten űzik. Mások a rajztudásukkal tűntek ki a plakátversenyen. Nagyon sokan viszont inkább a szellemes-boszorkányos jelmezekbe való beöltözést tartották izgalmasnak.

Legnagyobb várakozás, mint minden évben, idén is a Szellemkastélyt övezte, amely megújult formában okozott maradandó élményt a gyerekeknek.

A jelmezesek látványos felvonulása és a táncbemutató után elindult az izgalmas eseménysorozat. Számos ügyességi és kreatív tevékenység közül választhattak a gyerekek, mint például, fánkevés, lufifújás, popcorn cipelés és óriás twister. Aki nem az ügyességét akarta csillogtatni, hanem a tudására volt kíváncsi bátran kitölthette a Halloween-kvízt. A jelmez nélkül érkezők egy kis csillámtetoválással tehették magukat érdekessé. A büfében a frissítő mellett izgalmas és „rémséges” édességek várták a gyerekeket.

A tombolán a számtalan apró nyeremény mellett a főnyeremény is gazdára talált.

A Halloween Party fénypontja mégis a töklámpások meggyújtása volt az iskola kertjében.

Másnap reggel a szülők is meg-megálltak és vidáman nézegették a gyerekekkel a még mindig világító Jack O'Lantern rengeteget.

Barcziné Széles Zsuzsanna – humán munkaközösség vezető

Képek: 2018 10 25 Halloween Party

A pontos idő

2019. június 16. Sunday
 
 

Látogatók száma

Ma 17

Összes 46095

Jelenleg 13 vendég és nincsenek tagok bejelentkezve