A 3.b osztály a „Természet csodái” kiállításon 2018.02.22

Már idén is nagyon vártuk a Természet csodái kiállítást, hiszen elsős korunk óta mindig megnézzük.

Az első teremben érdekes játékokkal „melegíthettünk” be a Rex Kutyaotthon jóvoltából: hajíthattunk csizmát, golfoztunk krumplival, egyensúlyoztunk farönkön, tapintással ismerkedhettünk a különböző állatok eledeleivel. Más kiállítók asztalainál sünit simogattunk és megcsodáltuk a zsírfarkú egereket. Újdonság volt, hogy az orrunkat is megdolgoztathattuk, amikor különleges növényeket kellett felismerni az illatuk alapján.

A második terembe lépve, mintha egy erdőbe csöppentünk volna! Meghökkentő színekben pompázó madárkák csicseregtek a kalitkákban. Legszívesebben azt a sötétnarancs kanárit vittük volna haza, amelyet Rednek neveztünk el.

A nagyterembe lépve csak kapkodtuk a fejünket! Azt sem tudtuk, mit nézzünk meg először közelebbről! A kék színű zöld leguánt? A malacháton lovagoló dísztyúkot? Vagy magát a labdázó malacot? A különböző színű és méretű nyuszikat? Az ijesztő, de gyönyörű madárpókokat és kígyókat? Sokan közülünk mégis az állatsimogatással töltötték a legtöbb időt. Eközben azt is megtudták, hogy a malac labdájában finom csemege van, ezért szereti annyira gurítani. Aki a szép lepkékért vagy a madárdalért rajong, az sem csalódott. A márvány varánusz sokunkat lenyűgözött csodás bőrével. Sajnos nem maradhattunk tovább, mert még vártak az ásványok és a húsevő növények.

Mint tavaly, most is rövidnek éreztük az itt eltöltött időt. De már alig várjuk, hogy jövőre milyen újdonsággal lepnek meg minket a szervezők.

Csortos Zsófia, Huszár Zsóka, Paluska Noémi, Pirity Márton

Lázár Ervin Általános Iskola 3.b

Képek: 2018 02 22 Természet csodái

A pontos idő

2020. augusztus 15. Saturday