Skype a 4.a osztályban 2017.10.11

Az előző tanévben jelentkeztem a Microsoft skype óra programjába, majd 2017. júniusában megvalósulhatott a foglalkozás, ami nagyon nagy élmény volt a gyerekeknek (és nekem is). Az óra különlegessége, hogy egy vendégelőadó tart előadást a gyerekeknek a skype segítségével.

Ennek az órának a témája a környezettudatos vásárlás, táplálkozás, az előadó Zámbó Csenge volt.

skype az osztalyteremben

 

A nagy siker hatására és a program folytatása érdekében egy nagyfelbontású, modern web kamerát vett az iskola, felszerelték a könyvtárba, immár minden lehetőség adott volt az újabb skype órák megtartásához.

Ebben a tanévben újra jeleztem, hogy szívesen tartanék osztályomban skype-órát. Ennek megszervezésében Fülöp Hajnalka volt segítségemre, aki összekötője, egyik szervezője a programnak. Hamar találtunk előadót is, Király Amanda személyében, aki a csillagászatról tartott előadást az osztálynak látványos, a gyerekek által is érthető formában október 11-én. A negyedikesek lelkesek voltak, ezer kérdésük volt, nagyon élvezték az órát, amit Amanda látványos kísérletekkel tett még érdekesebbé.
Fantasztikus lehetőség ez a gyerekekhez közel álló, internetkapcsolatot felhasználó program, a skype az osztályteremben.

 

Rudolfné Budavári Katalin tanító
Lázár Ervin Általános Iskola

 

Modern Iskola: Csillagok az égből - Skype az osztályteremben

 

 

A pontos idő

2020. augusztus 15. Saturday