Rómeó és Júlia a Nagycirkuszban drogprvencióval

Kaptunk egy lehetőséget, hogy cirkuszba mehessünk, - szólt az osztályfőnök. Csodálkoztunk egy kicsit, cirkuszba? Rómeó és Júliára és még drogprevencióra is? De izgalmasan hangzott és mindenkinek kedve kerekedett, szüleinknek is tetszett a program, így jelentkeztünk és elmentünk.

 Régen jártunk a Fővárosi Nagycirkuszban, talán még alsó tagozaton. Meglepetés volt, hogy szinte a Lázárosokkal telt meg a fölső lelátó. Felcsendült a zene, mely már első pillanatban nagyon magával ragadó volt. A zene mellé a látvány kínált nem mindennapi élményt. Az artisták a trambulintól, a kötélen keresztül, a szalagokon való fantasztikus mozgásokkal, mutatványokkal kápráztattak el bennünket. Sokszor egy-egy jelenet és akrobatikus mutatvány után, nagy tapssal és üdvrivalgással köszönte meg a közönség a produkciót. Kicsit ismernünk kellett a történetet, ahhoz, hogy megértsük mind azt, amit láttunk, de maga a látvány is fantasztikus volt a történet nélkül is.

A műsor 50 percig tartott, de mi ott maradtunk az azt követő drogprevenciós előadáson is. Az előadó Marosi Antal volt, aki megkérte a két művészt, akik a főszerepet játszották, hogy egy rövid jelenetet ismételjenek meg fent a levegőben.

 

A jelenet után megkérdezte az előadó, hogy kinek mi jutott az eszébe. Volt, aki a szerelmet, volt aki a féltést, volt aki az odafigyelést olvasta ki ebből a pár percből.

Az előadó, aki nyomozótiszt volt, mint elmesélte, ebből a jelenetből vezette le azt egy kivetítőn keresztül, hogy mi játszódik le az agyban az „öröm” központban.

Az élet minden pillanatából hozott példákat, jót és rosszat is és így próbálta a mi nyelvünkre lefordítani mindazt a problémát, melyet a drogok okozhatnak.

Nagyon érdekes és izgalmas előadás volt. Más volt, mint amit eddig hallottunk az iskolában, akár az osztályfőnöktől, akár a rendőrségi előadóktól, de ezért volt nagyon érdekfeszítő. Kellemes és hasznos délutánt tölthettünk el a Cirkuszban. Köszönjük!

 

Egy nyolcadik osztályos tanuló

A pontos idő

2019. szeptember 19. Thursday
 
 

Látogatók száma

Ma 54

Összes 50782

Jelenleg 11 vendég és nincsenek tagok bejelentkezve