Kanga Alapítvány a Lázár Ervin Általános Iskolában

Október 16-án a Lázár Ervin Általános Iskola kertjében kakas kukorékolt. A Kanga Alapítvány kínai selyem kakasa köszöntötte így tanulóinkat.

A Természet csodái kiállításon ismerkedtünk meg Atkári Tímea alapítványával. Rögtön elhatároztuk, hogy élünk az általuk felkínált lehetőséggel és meghívjuk őket iskolánkba. Az alapítvány érzékenyítő, felvilágosító tevékenységet végez iskolákban. Emellett időseknek és fogyatékkal élőknek szereznek boldog órákat az állatok gyógyító érintésével, simogatásával. Tevékenységüket kizárólag adományokból működtetik.

A szép, őszi idő kedvezett programunknak. Három törpemalac, három törpe kecske és kínai selyemtyúkok érkeztek az iskola kertjébe. A jövevények tapasztalt utazók, több száz helyszínen járnak évente, így hamar megbarátkoztak környezetükkel. Iskolánk évek óta nagy súlyt fektet a környezeti nevelés keretében a felelős állattartás és az állatokkal való helyes bánásmód megismertetésére.  Ennek a tevékenységnek egyik kiemelkedő pontja ez az esemény.  Az osztályok felváltva hallgatták meg az állatokkal való helyes bánásmódról szóló tanácsokat. A nagyobbak biológiai ismereteiket közvetlen tapasztalatokkal erősíthették.

A legemlékezetesebb azonban mindenki számára ezeknek a kedves, tanított állatoknak megfigyelése, simogatása, becézgetése volt. Reméljük, ez a felejthetetlen nap hamarosan megismétlődik.

Háda Judit 4.b osztályos tanító néni

A pontos idő

2020. augusztus 15. Saturday