Terepséta a Farkas-erdőben 3.c 2018.09.17

A Lázár Ervin Általános Iskola 3. c osztálya szeptember 20-án délelőtt az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpontja által hirdetett terepsétán vett részt a Farkas-erdőben.

Az őszi erdő minden évben megújuló csodálatos színjátéka, az erdő életközössége csábította a tanulókat. A gyerekek nagy izgalommal várták azt a napot. Előzetes feladatként csapatokat alkottak, illetve ehhez a naphoz illő, nagyon találócsapatneveket választottak. Szakmai kísérőnk Kriskáné Gánóczy Anita volt, aki a Halassy uszodától vezette végig az osztályt. A nagyon szép időjárás kellemes kirándulni való napnak ígérkezett. Akarva- akaratlanul egy komplett környezetismereti foglalkozást kaptak a tanulók, új ismereteket szerezhettek játékkal, mozgással egybekötve. A csodálatos őszi erdőben megismerkedhettek a honos és nem honos erdei fákkal és ismertető jeleikkel. Csodálva hallgatták és ámultak, hogy pl. az akácfa, juharfa, ostorosfa honnan származik. Azt is megtudták, - bár néhány tanuló már rendelkezett ezzel az ismerettel- hogy az erdő nem a farkasokról, hanem egy növényről kapta a nevét. Gyűjtöttek leveleket, terméseket, megismerkedtek a turista jelzésekkel. A túra során feltett kérdéseikre Anita készségesen és türelmesen válaszolt. Szakmai hozzáértésével, sok tanáccsal, ismeretekkel, tudnivalókkal látta el a gyerekeket és hívta fel a figyelmüket az odafigyelni valókra. Útközben az ott elhelyezett sporteszközöket nagy lelkesedéssel, kitartással, szurkolva egymásnak próbálták ki, hogy „mire képesek”. A séta végén csoportokban vetélkedhettek a csapatok, melyre a kísérőnk feladatokkal készült. Rajzolniuk kellett és a sétán elhangzott ismereteiket kellett alkalmazniuk. Örömmel, lelkesedéssel dolgoztak.

Elköszönés előtt még megcsodálhatták a leveleket, bogarakat, terméseket nagyítón keresztül. Sok gyereket szinte magával sodort az újdonság sokasága. A túra végeztével” jutalommal” kezükben indultunk vissza az iskolába.

Jutalom?- kérdezték….Szuper, nagyon köszönjük!!!!!!
Ismeretgazdag, jó hangulatú kiránduláson vettünk részt. Várjuk a következőt nagyon!!!!

Képek: Osztálykirándulás 3.c

A pontos idő

2020. augusztus 15. Saturday